Goedemorgen

Mijn schoonzoon vroeg voor zijn verjaardag een vis. Hij heeft een behoorlijke vijver in de tuin en daar zitten al veel vissen in. Sarasa’s, windes en dat soort. Maar hij wilde er graag een grote bij. Leuk om te geven en ik mocht mee om er eentje uit te zoeken. Het werd een, eigenlijk best… Lees verder Goedemorgen

Teruggevonden kater

Verhalen over huisdieren doen het altijd goed. Zo kreeg ik een tijdje geleden leuke reacties op het avontuur van Castor, de hond van mijn zus. Die hond, maar ook mijn zus zijn al lang niet meer onder ons. Ik herinner me haar als een bijzonder mens en ik kan eindeloos vertellen over allerlei gebeurtenissen in… Lees verder Teruggevonden kater

Een stapje terug

“Hé, we hebben je verhaaltje gemist!” Die reactie kreeg ik van een paar mensen, toen ik een weekje oversloeg. Nog is de coronacrisis niet voorbij. Wel zijn de beperkingen aardig opgeheven. We mogen weer meer, er komt weer eens iemand gezellig een kopje koffie drinken. Ook zitten we met elkaar minder diep in de put.… Lees verder Een stapje terug

Andere tijden

Het was zó romantisch! Die avond samen op een bankje in het park. De volle maan scheen door de bomen, warm bescheen hij ons. Wij waren jong, het zal nu zo’n 70 jaar geleden zijn geweest dat we daar zaten en… we misten de trein. Jan, mijn verloofde, vervulde zijn dienstplicht. Hij was gelegerd in… Lees verder Andere tijden

Leest koningin Máxima mijn boek?

Mijn dochter had koningin Máxima, voor haar 50e verjaardag, het boek ‘In Lockdown met de kat’ van mij gestuurd. Altijd op zoek naar publiciteit voor mijn schrijfkunst, leek haar dat wel een leuk idee. Dat kwam ook, omdat de koningin in het interview met Matthijs van Nieuwkerk aangaf, dat ze het belangrijk vindt dat vrouwen… Lees verder Leest koningin Máxima mijn boek?

Wat een geheugen

Laatst las ik in de krant van een kat uit Hengelo die in Amsterdam was beland. Die werd met zijn baasje herenigd dankzij een chip. Ik heb zo’n soort verhaal van een hond, Astor. Het is lang geleden dat dit is gebeurd, maar gebeurd is het wel. Destijds had mijn broer een meubelzaak in de… Lees verder Wat een geheugen

Iedereen blij!

Iedereen is blij, opgetogen. Veel beperkingen, ons door het coronavirus opgelegd, zijn opgeheven. Wie zou niet blij zijn? We hebben met elkaar een zware tijd gehad. Voor ouderen vooral een tijd van eenzaamheid. En nu lijkt toch het vaccineren het te winnen van het virus. En dat is zo fijn, net voor de zomervakantie en… Lees verder Iedereen blij!

Een kattenfluisteraar

Ik moet toch nog maar eens iets vertellen over mijn huishoudelijke hulp en ook over mijn kat. De hulp komt per slot van rekening drie keer in de week. En ja, die kat is er altijd. Dus heb ik de afgelopen coronatijd met die twee het meeste contact gehad en het meest beleefd. Nu kunnen… Lees verder Een kattenfluisteraar

Een Brommer Hommel

Ook deze morgen komt mijn huishoudelijke hulp opgewekt bij me binnen. En altijd heeft ze wel iets te vertellen. Ze begint direct: “Zit ik gezellig op de bank te haken, met mijn kat naast me. Dat beest waardeert dat ook en ze kan zo heerlijk bij me zitten te spinnen. Maar wat ik nu hoor,… Lees verder Een Brommer Hommel

Gouden Regen

En de goudenregen bloeit. Dit jaar is alles in de natuur laat, het was te koud en te nat. Wel heeft door de vele regen het grondwater zijn oude peil hervonden. Gaat ook dit jaar Gods Geest over zijn schepping. Ineens is alles als uitgebarsten, vele kleuren groen stralen ons tegemoet. Lang leek de koude… Lees verder Gouden Regen