Lente in de winter

Wat een verschil. Ik weet het, iedereen heeft zich er al over uitgesproken. Op de televisie, de radio en in alle kranten is het fenomeen breedvoerig behandeld. En toch moet ook ik mijn verwondering er over uiten. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het ene weekend sneeuw en ijs en zijn er allemaal schaatsers op… Lees verder Lente in de winter

Onverwacht, ongedacht uitje!

En nu ben ook ik ingeënt. Het voelt een beetje alsof ik nu bij de club hoor. Bijna ging het op het laatste moment niet door. De weersverwachting was dat het, wegens de plotseling invallende dooi, spekglad zou worden. Zo werden maandagmorgen alle inenting lokaliteiten gesloten. Maar het viel mee en die middag kon de… Lees verder Onverwacht, ongedacht uitje!

Huwelijksreis

Gister is mijn kleindochter met haar geliefde getrouwd. Via mijn laptop kon ik alles volgen. Prachtig! Een trouwjurk met een heus sleepje. Een paar kleine bruidsmeisjes in een snoezig wit jurkje. De bruidegom keurig in het pak. Alles kon oma zien, helaas was er niets van te verstaan, helemaal niets. Het geluid in de zaal… Lees verder Huwelijksreis

Even luchten

Ja, toch is het ‘s morgens al wat lichter. Ondanks de corona, we gaan de goede kant op, het voorjaar tegemoet. Ik heb zelfs een oproep om een inenting te laten zetten. Wel is nog steeds het advies, blijf zoveel mogelijk binnen, het virus heeft zich nog niet laten binden en slaat nog iedere dag… Lees verder Even luchten

Een mooie uitnodiging

Wij gaan trouwen en oma wordt hartelijk, doch dringend uitgenodigd. “U komt toch, zonder oma is het geen echt feest”. Wat verbluft zit ik naar de trouwkaart te staren. Een complete bruiloft meedraaien is wel een hele inspanning. Maar, zo besluit ik, als het half kan, kom ik heel. De voorbereidingen zijn in volle gang.… Lees verder Een mooie uitnodiging

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Columns

Familieproject in coronatijd

Daar zit ik met mijn nieuw uitgekomen boek in handen en ik ben er blij mee. Het ziet er verzorgd uit. Maar dan realiseer ik me dat het eigenlijk niet alleen míjn boek is. Het is een familieboek! Ja, ik heb het geschreven, dat is waar. Maar er kwam veel meer bij kijken. Mijn dochter… Lees verder Familieproject in coronatijd

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Columns

Me too in 1947

Bij de start van het jaar even iets anders dan corona. Wie weet nog hoe petroleum ruikt of liever stinkt? Hoe lang de geur aan je handen blijft hangen? Vroeger gebruikte je het dagelijks, niet alleen om de kachel aan te maken, maar vooral voor het vullen van het petroleumstel. Daarop kon je heerlijk vis… Lees verder Me too in 1947

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Columns

Polikliniek

In maart vorig jaar had ik in het ziekenhuis een afspraak met de oogarts. En natuurlijk werd, toen de coronavirus de kop op stak, die afspraak afgezegd. “U krijgt opnieuw een oproep”. Een halfjaar later, toch maar eens gebeld en ja, ik kon een afspraak maken. Zo kon ik precies tussen de eerste en tweede… Lees verder Polikliniek

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Columns

Oud en nieuw

En toch is ook dit jaar weer vervlogen. Het jaar 2020 met al zijn ramspoed en ellende. Ik ervaar het wel alsof het is omgevlogen. De dagen zijn als kralen door mijn hand gegleden, zwarte maar ook lichtere. Ja, als we terug kijken is het een zwaar jaar geweest. Een buurman die bij de eerste… Lees verder Oud en nieuw